Рейтингът на президента на Южна Корея надхвърли 70% след срещата му с Ким

Рейтингът на президента на Южна Корея надхвърли 70% след срещата му с Ким

Рейтингът на южнокорейския президент Мун Дже-ин за първи път от последните четири месеца надхвърли 70 процента, след историческата му среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи агенция Йонхап, като се позовава на социологическо проучване.

Анкетата, направена от института Риалмитър показва, че 70 процента от запитаните одобряват начина, по който Мун Дже-ин ръководи държавата, което е нарастване с 2.2 процентни пункта в сравнение с предишната седмица. Този рейтинг е най-високият от януари насам, когато одобрението към президента е достигало 70.6 процента.

Сред участвалите в анкетата 2502 души 24.4 процента не одобряват работата на президента, което е спад с 3 процента в сравнение с данните от преди седмица.

На 27 април в граничното село Панминчжон се състоя историческа среща между лидерите на двете Кореи - първата от десет години насам. Преговорите завършиха с подписването на Декларацията от Панминчжон, в която се подчертава, че общата цел на двете държави е денуклеаризация на Корейския полуостров.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят