Рейтингът на Путин в Русия с нов максимум

Рейтингът на руския президент Владимир Путин отбеляза през август нов рекорд - 87 на сто от хората в Русия са доволни от дейността му. Това сочи допитване на центъра "Левада", цитирано от Франс прес.

Това е най-високото равнище, достигано от шест години насам.

Осемдесет и седем на сто от запитаните подкрепят действията на държавния глава - това означава 22 пункта покачване от януари. Броят на недоволните от дейността на Путин е спаднал от 34 процента през януари на 13 процента през август.

Популярността на Путин почти е стигнала върховата си точка от времето на руско-грузинската война през 2008 г., когато бе скочила на 88 процента.

Откакто Русия присъедини Крим през март, президентският рейтинг надхвърля 80 на сто. На практика той никога не е спадал под 60 процента след 2000 г., когато Путин пое властта в
страната.

Рейтингът на премиера Дмитрий Медведев също се е покачил през август на 71 процента срещу 48 на сто през януари.

Според 66 на сто от анкетираните Русия се развива във вярната посока (43 на сто от януарските отговори), а 19 процента мислят обратното (41 процента през януари).

В края на юли проучване на провластовия център ВЦИОМ показа, че хората в Русия са по-щастливи отвсякога досега. Нивото на задоволство сред населението бе достигнало 79 на сто - исторически връх.

Скорошни допитвания установиха, че жителите на Русия не се боят от санкциите срещу федерацията. Според икономисти ефектът от тях няма да бъде усетен веднага сред населението.

Споделяне

Още от Свят