Рейтингът на Путин в Русия се движи над 80%

Владимир Путин
Дейността на президента Владимир Путин се посреща с одобрение от 82,2 процента от населението на Русия, а 53,6 на сто дават положителна оценка за дейността на министър-председателя Дмитрий Медведев. Това сочат данни от анкета на руския център ВЦИОМ, поместени днес на сайта му, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 
 
Рейтингът на Путин "е все така крайно висок", при все че през септември незначително спадна от 85.3 на 82.2 процента. 
 
Малък спад се забелязва и в оценката за дейността на Медведев и на правителството, което получава по последни данни 58,7 на сто положителни отзиви. Леко са нараснали от август до септември рейтингите на двете парламентарни камари - Държавната дума по последни данни получава 53.2 на сто, а Съветът на федерацията – 59.7 процента одобрение.
 
Данните за обществено доверие към политиците за септември сочат, че в тази класация с голяма преднина продължава да води президентът Путин с 50.6 на сто. Следват министърът на отбраната Сергей Шойгу с 15.8 и Дмитрий Медведев с 14.3 на сто.
 
Електоралният рейтинг на партията с мнозинство в парламента "Единна Русия" достига 51 на сто. Рейтингът на либералдемократите е 9.2 процента, подкрепата за руските комунисти – 8.9 процента, за партията "Справедлива Русия" – 5.5 на сто, допълва ВЦИОМ.
Споделяне

Още от Свят