Река Бебровска заля три села в община Златарица

В 13 области в Северна България е обявен код жълто заради обилни валежи

Река Бебровска заля три села в община Златарица

Три села в община Златарица - Росно, Дедина и Сливовица, са били наводнени от придошлите води на река Бебровска заради обилния дъжд. Активизирали са се и свлачища в района. Пострадали хора няма. Това  съобщиха от областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Причина за наводнението е непочистеното корито на реката, съобши зам.-кметът на община Златарица.

Девет човека са в бедстващо положение в Сливовица. Техните домове са откъснати заради пропадане на земните маси. Една плевня е разрушена.

От 6.30 часа екипи на областната дирекция на МВР във Велико Търново заедно с инженерен полк от Белене работят в участъка на полуразрушения мост в село Сливовица. Предстои да бъде изградено понтонно съоръжениеза да се осигури връзката с откъснатите хора.

По първоначална информация в село Дедина има залети две къщи, които вече са отводнени. В село Росно пострадалите имоти са около 7-8. Спасителните екипи са предприели всички необходими мерки за овладяване на ситуацията в района. Няма опасност за населението. Водата в селата Дединци и Росно вече е започнала да се отдръпва.

Всички водоеми на територията на област Велико Търново са под непрекъснато наблюдение. Към момента няма населени места застрашени от наводнения.

В 13 области на Северна България е обявен код жълто заради обилни валежи, съобщиха от националния институт по метеорология и хидрология.

Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

През деня облачността ще е значителна и на много места ще има валежи. Максималните температури ще са между 17 и 22°.

В планините на места ще вали дъжд, придружен с гръмотевици.

Над Черноморието облачността също ще е значителна, с валежи от дъжд. Максималните температури там ще са 18° - 20°.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?