Реклама на МТел сред десетте най-забавни в света

Клип на българския мобилен оператор Мобилтел е пети в класацията на американската телевизия TBS за най-забавните реклами в света през 2005 година. Класацията бе излъчена в САЩ в периода между Коледа и Нова година. В излъчения клип на МТел за популяризиране на гласовата поща позвънявания на няколко хлапета разкарват съблечена мадама от банята до мобилния ѝ телефон.

Рекламата е въртяна у нас в края на 2004 и в началото на 2005 г., каза за Mediapool директорът на рекламата на най-големия GSM-оператор у нас Герасим Славов. Клипът е изработен от рекламната агенция на Мобилтел D&M&B, която е базирана във Виена и с която компанията работи от 2002 г. Рекламата е дело на американския режисьор Борис Дамаст, но е снимана в София с български участници, като стойността ѝ и e съпоставима с цените в България, допълни Славов. Български е и продуцентският екип на “Сиа”. Главната героиня на клипа е манекенка на име Таня, която напоследък снима активно с певеца Руши Виденлиев.

Това не е първото признание за този клип от поредицата за популяризиране на гласовата поща на МТел, допълни Славов. Той припомни, че рекламата е носител на втората награда на призовете Мьобиус за 2004 г., връчена в Лос Анджелис. Клипът има и бронзов медал от Нюйоркския рекламен фестивал.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?