Заради жалби в КЗК от двамата отстранени участника в конкурса

Рекламата на цифровизацията на тв ефира е блокирана

Рекламата на цифровизацията на тв ефира е блокирана

Двамата отстранени от конкурса за реклама на цифровизацията на телевизионния ефир кандидати обжалват процедурата в Комисията за защита на конкуренцията и по техните претенции са образувани производства. Това научи Mediapool от антимонолония орган.

Жалби срещу избора на “Обединение Ти Си Ти Ви”, зад което стои медийният и рекламен бос Красимир Гергов, да рекламира тв цифровизацията, са внесли в на 22 и 24 октомври "Консорциум ДВБ - Т Консулт" и "Макс Информ". Техните ценови оферти за провеждането на кампания по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) не бяха отворени, но жалбите им са срещу класирането. Това означава, че се спира изпълнението на обществената поръчка, обясниха от КЗК.

 

Изтъкнатата от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията причина за отстраняването на "Консорциум ДВБ - Т Консулт" и "Макс Информ" бе, че “формалните условия, на които трябва да отговорят, не са изпълнени”, а и внесените от тях документи били непълни.

 

Така до произнасяне на решението на КЗК рекламата на цифровизацията се блокира.

 

Обединение Ти Си Ти Ви” спечели обществената поръчка с ценова оферта за 8.311 млн. лв. без ДДС. В “Обединение Ти Си Ти Ви” влизат фирмите “Арчър айдиас” и “Пиеро 97 МД”, зад които стои Красимир Гергов, и “Сова 5” на Васил Тончев.

 

В "Макс Информ" влизат “ОМ София” на Анета Герова и Екатерина Попова, съпругата на Нико Тупарев, и “Маркет линкс”, в която работеше Румяна Бъчварова преди да стане началник на кабинета на премиера Бойко Борисов. "Консорциум ДВБ - Т Консулт" включва “Аргент 2002” на Владимир Денев и Йоана Даракова и “Маркет тест” на Ивайло Димитров и Румяна Калчева-Делчева.

 

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес