Рекорден брой наши и чужди фирми на АГРА ‘2006

Рекорден брой фирми са закупили също така рекордни по размер площи за участие в тазгодишното петнадесето издание на международната селскостопанска изложба на Пловдивския панаир АГРА. То ще се състои в периода 21–25 февруари, съобщиха от панаира в неделя.

За поредна година изложението затвърждава позициите си на една от най-успешните селскостопански изложби в Югоизточна Европа, сочи статистиката на Международния панаир-Пловдив, домакин и организатор на събитието, което се провежда под егидата на Министерството на земеделието и горите.

През идната седмица в проявите участие ще вземат 308 български и 450 чуждестранни фирми или общо 758. За сравнение предходните години техният брой е бил съответно през 2005 г. - общо 608 фирми от 36 държави , 2004 г. – 513 участника, и през 2003 г. – 430 фирми.

Рекордна е и наетата площ от панаира по време на АГРА. През тази година са платени  18 000 кв. м, върху които участниците ще изложат продукция и ще представят своите постижения в съответната област. Миналата година са били заети 17 381 кв. м, през 2004 г. – 15 610 кв. м. Освен в палатите на панаира изложбени щандове ще има и в откритите му пространства, каквато практика се наложи при последните изложения в Пловдив. 

Силното присъствие се усеща не само от българските бизнес среди, а и от представители на много страни. Най-многобройно участие са заявили фирми от Италия – 93,  Германия – 71, Франция – 46, Гърция – 34, Холандия – 30,  Турция - 23. Най-големи площи заемат  Гърция, Турция, Германия, Италия и Франция, съобщиха от панаира.

На АГРА ще се представи най-новото и най-алтернативното в браншове като растениевъдство, сортови семена и посадъчен материал, машини и инвентар, животновъдство и ветеринарна медицина, агрохимикали и научни постижения, допълниха организаторите.

Палатите с изложбените щандове ще работят от 9 до 18 часа за посетители и с час по-рано ще отварят за изложители, за които и затварянето ще е с час по-късно. Входът ще е 2 лв., на половин цена ще влизат учащи и пенсионери.

Акцент в деловата програма на АГРА ‘2006 ще са перспективите и приоритетите за ефективното развитие на селското стопанство в България в процеса на присъединяването съединяването на страната ни към ЕС. Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще представи предизвикателствата от еврочленството ни и подпомагането на фермерите след влизането ни в европейската общност.

Споделяне

Още от Бизнес