Рекорден брой обслужени полети през лятото у нас

Рекорден брой обслужени полети през лятото у нас

Рекорден брой обслужени полети над българското въздушно пространство през изминалия летен период отчете държавното предприятие "Ръководство въздушно движение" (ДП РВД).

Над 90 000 самолета са обслужени само през август, а за целия активен сезон трафикът надвишава 360 000 обслужени полета. Това е с 40 % повече в сравнение с периода преди въвеждането на ограничения за полети във въздушното пространство на Украйна.

Около 40 милиона пътници са били превозени безопасно над българското въздушно пространство.

Развитието на туристическия бизнес в региона, ограниченията в обслужването на самолети, въведени във връзка със ситуацията в Сирия, Ирак и Украйна са причината за ръста на прелитащия трафик над страната, посочват от РВД.

Като своеобразен рекорд се оформи датата 1 август, когато броят на обслужените самолети за едно денонощие достигна 3258.

В тази обстановка ДП РВД се превърна в изключително стабилизиращ фактор в региона, е посочено в съобщението.

Предприятието запази отличните си показатели за недопускане на закъснение и успешно се адаптира към увеличенията на трафика на дневна база, предизвикани от затруднения в обслужването в Гърция и Румъния.

Професията ръководител на полети остава една от най-отговорните и стратегически важни за страната.

Кампанията за набиране на кандидати в тази област привлича все повече млади хора.

Есенната сесия за подбор на кадри се радва на сериозен интерес. До момента има над 400 кандидата, които искат да се обучават за професията ръководител на полети.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?