Рекорден брой починали от коронавируса в Бразилия и Мексико

Бразилският президент Жаир Болсонаро

Бразилия отчете рекорден дневен брой смъртни случаи от Covid-19 за втори пореден ден, предаде Ройтерс.

Страната отчете 1349 нови жертви и 28 633 допълнителни потвърдени случая, с които общият брой става съответно 32 548 и 584 016.

Жертвите в Мексико за последното денонощие са 1092, а общият брой на заразените - над 100 000.

Броят на починалите е повече от два пъти по-голям от предишния рекорд, а новозаразените за деня също са максимална цифра - 3912. Общият брой на жертвите в Мексико вече достига 11 729, но според властите всъщност е по-голям.

Мексико планираше да започне да отваря икономиката си, но заразените и починалите достигнаха нови максимуми тази седмица, задушавайки очакванията за значителни промени в ограничителния режим.

Бразилският президент Жаир Болсонаро назначи днес армейски генерал за временно изпълняващ длъжността здравен министър, след като предишните двама подадоха оставка заради подхода му към епидемията от коронавируса, предаде от ДПА.

Едуардо Пазуело и досега неофициално изпълняваше функциите на министър на здравеопазването след оттеглянето преди повече от две седмици на предишния шеф на ресора Нелсон Тайш.

Болсонаро заяви, че очаква генералът, който няма опит в здравната сфера, да "остане задълго" на поста. "Той е добър мениджър и ще работи с добър екип от лекари", каза бразилския президент, цитиран от новинарския сайт UOL.

Ключови постове в правителството на Болсонаро все повече се поверяват на хора, чиято кариера е свързана с армията, отбелязва ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус