Рекордни над 3,3 милиона нови случаи на коронавирус през последната седмица

Рекордни над 3,3 милиона нови случаи на коронавирус през последната седмица

Световната здравна организация (СЗО) съобщи за рекордните за 7-дневен период над 3,3 милиона нови случаи на коронавирус през последната седмица.

Досегашният рекорд от повече от 2,8 милиона новозаразени датираше от 19-25 октомври.

През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени - с 9 хиляди повече отколкото през предходната.

Общият брой на регистрираните заразени по света към 1 ноември е около 46 милиона. 1,2 милиона от тях са починали, сочат данните на СЗО.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали, съответно повече от 9,4 милиона и над 230 хиляди, отбелязва Ройтерс.

Броят на смъртните случаи в Бразилия надхвърли 160 хиляди. Страната е на второ място в мрачната статистика. Темповете на разпространение на коронавируса в Бразилия обаче се забавят. Бразилските власти съобщиха за над 11 800 нови заразени и 243 починали през последното денонощие. Общият брой на случаите в страната надхвърли 5,566 милиона.

Мегаполисът Рио де Жанейро отвори отново своите плажове и продължава да отменя ограниченията във връзка с коронавируса, предаде ДПА. Епидемичната ситуация е под контрол и вероятността за втора вълна е малка, увери кметът Марсело Кривела. До момента в Рио де Жанейро са регистрирани повече от 119 хиляди заразени, над 12 хиляди от които са починали, отбелязва ДПА.

Споделяне

Още от Коронавирус