Рекордно кратък полет от Ню Йорк до Лондон заради мощен вятър

Рекордно кратък полет от Ню Йорк до Лондон заради мощен вятър

Пътнически самолет на авиокомпанията "Бритиш еъруейс" пристигна от Ню Йорк в Лондон за рекордно краткото време от 4 часа и 56 минути благодарение на мощен попътен вятър, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от ТАСС в неделя.

Боингът 747 преодолял разстоянието със скорост от 1200 км/ч. и се приземил в събота вечерта в 23.20 ч. на лондонското летище Хийтроу. Силният попътен вятър бил предизвикан от бурята Сиара, приближаваща Великобритания откъм Северна Америка, която в неделя връхлетя Острова и отмени полети, влакове и фериботи.

По информация на "Индипендънт", предишният рекорд за бързина на полета от Ню Йорк до Лондон е на авиокомпанията "Норуиджън еър", чийто самолет преодоля през януари 2018 г. същото разстояние за 5 часа и 13 минути. Обикновено този маршрут се взима от самолетите за 6 часа и 13 минути.

Представител на "Бритиш еъруейс" каза, че приоритет за пилотите е сигурността на пътниците, а не достигане на рекордна скорост, но изключително добре подготвените летци са се възползвали максимално от метеорологичните условия, за да транспортират пътниците много по-бързо от планираното разписание.

Споделяне

Още от Бизнес