Ректорът на СУ се разграничи от исканията на студентските организации

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев обяви, че не се е срещал по никакъв повод с представители на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и никога не е изразявал подкрепа за техните искания.

Позицията на Илчев, публикувана на сайта на университета, е по повод медийни изяви на главния секретар на Националното представителство на студентските съвети за изразена подкрепа от страна на ректора.

Илчев заяви, че “категорично се противопоставя на всякакви опити без негово съгласие името му да бъде използвано в подкрепа на искания на тази организация".

В края на миналата седмица Илчев заяви, че исканията на протестиращите студенти са оправдани и Софийският университет ги подкрепя.

В ход е подготовката на обща позиция на преподавателите и студентите в Софийския университет, в която те ще поставят исканията си за нова философия на финансирането на качественото висше образование и наука. Позицията ще бъде предложена на заседанието на Академичния съвет на СУ на 27 март.

Споделяне

Още от България