Ректорът на УНСС проф. Стати Статев преизбран за втори мандат

проф. Стати Статев Снимка: БГНЕС

Общото събрание на УНСС преизбра досегашния ректор проф. Стати Статев за втори мандат в сряда с 298 гласа “за“ от общо 306 гласували.

“Убеден съм, че заедно ще продължим нашия успешен път в името на УНСС и ще се справим с изпитанията. Сплотеността, съпричастността, привързаността към нашия университет ни правят истинско академично семейство. Сърдечно ви благодаря, скъпи колеги, за доверието, за усилията и професионализма, за почтеността и съзнанието за общата ни мисия“, заяви Статев след преизбирането му за ректор.

По време на студентските протести от есента на 2013 година възпитаници на университета поискаха оставката на Статев след като той ги заплаши, посъветва ги да емигрират като не им харесва в България и ги попита защо не са протестирали срещу измирането на мамутите.

Освен това Статев е огласен от Комисията по досиетата като агент на бившата държавна сигурност, а сайтът desebg.com публикува статия как е доносничил срещу  колегата си от ВИИ "Карл Маркс” Румен Гечев, издигнал се до вицепремиер и министър на икономиката при кабинета на БСП, начело с Виденов в средата на 90-те години, и настоящ депутат социалист.

Въпреки това обаче Статев се ползва с подкрепата на академичната общност в най-голямото икономическо висше училище у нас и бе преизбран единодушно за втори мандат.

Споделяне

Още от България