Ремонт на релсовия път спира влаковете между Карлово и Ботев за седмица

От 1 до 8 юли ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Ботев заради ремонт на релсовия път, извършван от Националната компания "Железопътна инфраструктура".

 

Докато траят ремонтите дейности няма да се движи бързият влак със задължителна резервация София - Бургас - София (т.нар. Чайка) и ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на обичайно минаващите в участъка бързи и пътнически влакове. Бързите влакове, които пътуват по маршрутите от София за Бургас през Карлово, ще се движат до гара Карлово, оттам с осигурени от железницата автобуси пътниците ще се возят до гара Ботев, откъдето ще продължава друга композиция до Бургас, обясняват от БДЖ. По същия начин ще е придвижването и в обратната посока.

 

С промени в своите разписания и маршрути ще се движат и всички пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка на извършвания ремонт. За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти, БДЖ ще пусне допълнителни бързи и пътнически влакове, които ще осъществяват връзка с бързите влакове в гара Дъбово.

 

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка между гарите Карлово и Ботев.

 

Информация за промените в разписанията и маршрута на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и

спирки по това трасе. Поправено е електронното разписание на БДЖ www.bdz.bg, справки ще може да се правят и на гарите.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?