Ремонт на спирки затвори локалното платно на бул."Тотлебен" в София

Заради ремонт на спирките по линията на трамвай номер 5 до 14 септември ще е затворено локалното платно на бул."Ген. Едуард Тотлебен" в участъка от площад "Руски паметник" до бул. "Пенчо Славейков", съобщи Столичната община.

На спирките за масов транспорт по линия номер 5 се подменят плочите. На някои спирки, като тази при Института за спешна помощ "Пирогов" гранитните плочи са здрави и не се нуждаят от ремонт. Въпреки това те се подменят, видя репортер на Mediapool.

Работещите на обекта увериха, че спирките няма да бъдат асфалтирани, както прави Столичната община по вътрешните улици в кварталите "Хиподрума" и "Лагера".

Заради ремонта на спирките и затварянето на локалното платно до 14 септември се променя и маршрута на автобусна линия 604 в посока болница "Пирогов". Автобусите ще се движат от бул. "Гешов" по централното пътно платно на бул. "Ген. Тотлебен", завиват надясно по бул. "Пенчо Славейков", след което отново ще завиват надясно по ул."Св. Георги Софийски" и продължават по маршрута си до гара Искър.

В локалното платно на бул."Ген.Тотлебен" се закриват спирките на "Бул. Цар Борис ІІІ" и "Пирогов".

В променения участък автобусите с номер 604 ще спират на спирката за автобуси 74 и 206;

Разкрива се временна автобусна спирка на бул."Пенчо Славейков" на 30 метра преди ул. "Абоба".

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?