Ремонт на "Цариградско шосе" прекроява движението в София

Ремонтът на булевард Цариградско шосе ще доведе до редица промени в движението в столицата. Работата реално започва на 1 април, но редица промени в движението се въвеждат още от идния четвъртък, 27 март,съобщава БГНЕС.

Ремонтните дейности включат участъка от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", както и прилежащите съоръжения. Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Градска магистрала".

Ще се ремонтират надлеза по бул. "Цариградско шосе" при бул. "Г.М.Димитров", надлез по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов", пешеходния подлез под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница, централните и локални платна на булеварда от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов.

Строителните дейности включват и рехабилитация на подлеза "Царевец" на Орлов мост, която се извършва в момента.

Строителството ще се извърши на няколко етапа, като първият етап включва надлеза при "Г. М Димитров".

До края на март месец пред и зад надлеза се затварят левите ленти на всяко платно, в протежение на 50 метра, за да бъде извършено прекъсването на мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото.

За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км в час. На обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

На 1 април започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. "Г.М.Димитров". Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център, а срокът за изпълнение е 45 календарни дни. От 16 май пък се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?