Ремонт на "Цариградско шосе" задръсти центъра на София

Центърът на София бе обхванат от огромни автомобилни задръствания в понеделник заради започналия ремонт на участък от бул. "Цариградско шосе".

Ремонтът започва от разклона за телевизионната кула и стига до отбивката за квартал "Изток" и "Интерпред" при Министерството на външните работи. През целия месец всички превозни средства ще ползват само южното пътно платно (от страната на парка).

В затворения участък ще бъде извършено преасфалтиране, укрепване на основата, където има констатирана необходимост, смяна на бордюрите, поставяне на нова еластична ограда.

Като част от временната организация, за 15 дни се затваря и тунелът, който минава под бул. "Цариградско шосе" и отвежда движението към телевизионната кула и Семинарията.

Целият проект за ремонта на "Цариградско шосе" е на стойност 20 млн. лева, като в началото на септември трябва да приключи работата по основните пътни платна. Продължава работата по другите участъци, които вече са затворени.

Ограниченията в движението в този участък доведе заради търсенето на алтернативни маршрути до огромни задръствания в широк периметър. Това се отрази и на графика на движение на градския транспорт.

Споделяне