Ремонтът на 11.5 км от пътя между Ямбол и Калчево ще струва 13.4 млн. лв.

Ремонтът на 11.5 км от пътя между Ямбол и Калчево ще струва 13.4 млн. лв.

Ремонтът на 11.5 км от второкласния път Сливен - Ямбол в участъка между Ямбол и Калчево ще струва 13.4 млн. лв. Средствата се осигуряват от бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), информираха от ведомството.

Ремонтите дейности започват днес и за да не се затруднява трафикът ще се изпълняват поетапно на участъци от 50 метра. Движението ще е двупосочно в една лента и с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Очаква се ремонтът даприключи до края на май 2021 г.

Изпълнител на ремонта е ДЗЗД "Пътно поддържане - Н", с участници "Пътно поддържане – Сливен" ЕООД и "Нивел строй" ЕООД. С дружеството АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на пътна мрежа в област Ямбол.

Предвижда се цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, оформяне на банкетите, хоризонтална маркировка, пътни знаци.

Където е необходимо ще се ремонтира и пътната основа. Ще бъдат обновени и мостът над река Тунджа в Ямбол, част от т. нар. обход юг на Ямбол, и съоръжението в село Калчево.

Предвидени са мерки за обезопасяване на кръстовищата за селата Кукорево и Стара река и пресичането с първокласния път Силистра - Шумен - Елхово - ГКПП "Лесово".

Отсечката, която ще се ремонтира, е между обновените през тази година 8.6 км от второкласния път между Крушаре и Ямбол и продължаващите и в момента строителни работи в 6.7-километровия участък между Калчево и Челник. След завършването на всички предвидени дейности ще бъдат обновени близо 27 км от второкласния път Сливен - Ямбол на територията на област Ямбол.

Пътят II-53 осигурява най-кратката връзка на Ямбол с Бургас и Южното Черноморие и се използва като алтернативен маршрут на магистрала "Тракия" по направлението Средец и Бургас. С обновяването на трасето ще се подобри връзката между двата областни града и ще се повиши безопасността на пътуване.

Споделяне

Още от Бизнес