Ремонтът на бул. "Шипченски проход" е завършен качествено, увери изпълнителят

Ремонтът на софийските булеварди "Шипченски проход" и "Асен Йорданов" е приключил, отговоря на всички изисквания и е "изпълнен с необходимото качество". Това съобщиха от фирмата изпълнител "Пътища и съоръжения".

Преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще прекрати договора с компанията за този ремонт, както и контракта ѝ за поддържане на улици в няколко столични района. Анулиран ще бъде и договорът за ремонт на улици и на "ПСТ Груп". Мотивите са некачествена работа.

Заради проблемите с реконструкцията на булевардите "Асен Йорданов" и "Шипченски проход", кметът обяви, че ще глоби "Пътища и съоръжения" със 130 000 лв. и няма да ѝ признае разходи за 553 000 лв.

"По време на извършването на последните дейности от реконструкцията на бул. „Шипченски проход” и бул. „Асен Йорданов” бяха констатирани отклонения в износващия пласт на асфалта. По искане на Столична община и строителния надзор на проекта „Пътища и съоръжения“ ЕАД незабавно предприе мерки и за своя сметка отстрани положената настилка в зоните на неравност и асфалтира повторно участъците от пътните платна. Компанията пое своята отговорност и в най-кратки срокове коригира несъответствията", пише в съобщението на компанията.

„Пътища и съоръжения“ ЕАД поднася своите извинения на всички граждани за причинените неудобства по време на ремонта, допълват от фирмата

От там декларират, че ще извършат всички допълнително възложени дейности и имат капацитета да продължи изпълнението на оставащата част от договора. Целият контракт е за 8 млн. лв. и включва и реконструкция на ул. "Искърско шосе", която не е започнала.

"Въпреки допуснатите пропуски по време на строителството конкретно на този обект „Пътища и съоръжения“ ЕАД декларира, че има ресурси за качествено изпълнение на пътни инфраструктурни обекти. Нашите екипи са доказали професионализма си в изграждането на редица обекти през годините", обявиха от компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?