Ремонтът на бул. "Шипченски проход" е завършен качествено, увери изпълнителят

Ремонтът на софийските булеварди "Шипченски проход" и "Асен Йорданов" е приключил, отговоря на всички изисквания и е "изпълнен с необходимото качество". Това съобщиха от фирмата изпълнител "Пътища и съоръжения".

Преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще прекрати договора с компанията за този ремонт, както и контракта ѝ за поддържане на улици в няколко столични района. Анулиран ще бъде и договорът за ремонт на улици и на "ПСТ Груп". Мотивите са некачествена работа.

Заради проблемите с реконструкцията на булевардите "Асен Йорданов" и "Шипченски проход", кметът обяви, че ще глоби "Пътища и съоръжения" със 130 000 лв. и няма да ѝ признае разходи за 553 000 лв.

"По време на извършването на последните дейности от реконструкцията на бул. „Шипченски проход” и бул. „Асен Йорданов” бяха констатирани отклонения в износващия пласт на асфалта. По искане на Столична община и строителния надзор на проекта „Пътища и съоръжения“ ЕАД незабавно предприе мерки и за своя сметка отстрани положената настилка в зоните на неравност и асфалтира повторно участъците от пътните платна. Компанията пое своята отговорност и в най-кратки срокове коригира несъответствията", пише в съобщението на компанията.

„Пътища и съоръжения“ ЕАД поднася своите извинения на всички граждани за причинените неудобства по време на ремонта, допълват от фирмата

От там декларират, че ще извършат всички допълнително възложени дейности и имат капацитета да продължи изпълнението на оставащата част от договора. Целият контракт е за 8 млн. лв. и включва и реконструкция на ул. "Искърско шосе", която не е започнала.

"Въпреки допуснатите пропуски по време на строителството конкретно на този обект „Пътища и съоръжения“ ЕАД декларира, че има ресурси за качествено изпълнение на пътни инфраструктурни обекти. Нашите екипи са доказали професионализма си в изграждането на редица обекти през годините", обявиха от компанията.

Споделяне
Още по темата
Още от Бизнес

Как си обяснявате акцията на прокуратурата с обиски и арести в президентството?