Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" в София се бави заради кабели (видео)

Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" в София се бави заради кабели (видео)

Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" при кръстовището с "Луи Айер" в столицата се бави, а причината е изненадваща поява на кабели. Това стана ясно в четвъртък от проверка на ремонтните дейности от ресорния зам.-кмет Ангел Джоргов.

"Първоначално очаквахме, че ще изградим кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" с "Луи Айер" за един месец и той ще завърши на 2 юли, но излязоха много допълнителни инженерни мрежи, главно кабели – силови и слаботокови. Всички тези реконструкции, допълнително с проектиране, са приключени и към момента вече трети ден върви асфалтиране и работа по тротоарите", посочи Джоргов, цитиран от БГНЕС.

Той призна, че има забавяне, но изрази надежда, че в края на следващата седмица – 23 юли, кръстовището ще бъде отворено за движение.

След това работата трябва да продължи в участъка между ул. "Деян Белишки" и ул. "Костенски водопад".

"Предстои преасфалтиране на пътното платно, изграждане на велоалея, тротоарни настилки и ново улично осветление", посочи той.

От думите му стана ясно, че продължава отчуждаването на терени по продължението на "Тодор Каблешков" в посока "Черни връх".

"Проектирането приключва, вече са пуснати проектите за съгласуване. Проектът ни до "Черни връх" е готов. Надявам се, че до следващата пролет ще приключат отчуждителните процедури и ще може напролет, с придобити терени, да започнем да работим пробива, който е изключително важен за софиянци", коментира зам.-кметът.

Попитан какво се случва с трасето на трамвая, Джоргов обясни, че успоредно с другите дейности тече и проектирането на релсовия път. "Първоначално сме възложили проектирането на участъка от бул. "България" до ухото на "Хладилника", като на по-следващ етап ще възложим за проектиране и трамваят по ул. "Филип Кутев", поясни той.

През ноември миналата година след 80 дни закъснение бе пуснат участъка от бул. "България" до ул. "Д. Белишки".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?