Ремонтът на градинката на Попа приключва до средата на октомври

В средата на октомври ще завърши обновяването на пространството около паметника на Патриарх Евтимий в центъра на столицата. Стойността на проекта за реконструкция е около 214 000 лв., осигурени от бюджета на Столичната община. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери как текат ремонтните дейности.

В момента се поставя настилка от гранитни плочи в два цвята, ще има художествено осветяване на паметника и декоративна растителност, озеленени площи, чешма от гранитни масиви, посочи кметът на София. Предвиждат се и рампи за детски колички и за хора с увреждания.

Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. "Васил Левски", предстои и засаждането на нови над 30 дървета в района, каза Фандъкова. Тя посочи, че от 1 октомври е започнало монтирането на фенерите в Борисовата градина, част от много голям проект, който ще включва и видеонаблюдение на парка, и ще завърши в края на ноември.

По повод на състоянието на светофарната уредба в столицата и след като във вторник падна секция на столичен булевард, кметът на София каза, че от 15 дни по нейно нареждане се извършва наблюдение, описание и подмяна на част от светофарите. След като излезе резултатът от проверката от общината, ще могат да кажат колко от светофарите са стари и трябва да бъдат подменени.

Фандъкова припомни, че ремонтът на кръстовището при Телевизионната кула трябва да приключи в края на ноември, а до края на годината се очаква да приключи изграждането на кръстовището на бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и бул. "Георги Софийски". Следващата година се планира да започне изпълнението на още две кръстовища - на булевардите "България" и "Акад. Иван Евстатиев Гешов", и на Семинарията, каза още столичният кмет.

Споделяне

Още от Бизнес