Ремонтът на "Граф Игнатиев" за малко не взе жертва

Сн. Нова телевизия

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" за малко не взе жертва. 48-годишна жена се спъна в ограничителите, които трябва да пазят пешеходците от трамваите, и падна на релсите. По ирония на съдбата пострадалата е ватман и в същия ден отивала да оправи документите си, за да се пенсионира по болест, съобщи Нова телевизия.

"Реших да разгледам как е направена новата улица. Докато пресичах трамвайната линия, се спънах, прелетях и паднах. Ако беше минал трамвай, щеше да ме прегази. Ударих се много сериозно. Лепиха ми носа, имам пукната ръка и множество натъртвания и травми по тялото", разказа потърпевшата Биляна. 

Още с поставянето на първите ограничители граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. От общината са категорични, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще се вземат мерки. Те допълниха, че съоръженията са поставени по изискване на Пътна полиция. Идеята е да се отдели трамвайното трасе от пешеходната зона.

От "Пирогов" заявиха, че това не е първия подобен случай. Според пострадалата ограничителите трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия.

Споделяне

Още по темата

Още от България