Ремонтът на мостовете на ”Цариградско шосе” ще струва 13 млн. лева

Ремонтът на мостовете на ”Цариградско шосе” ще струва 13 млн. лева

Всички мостове на столичния булевард "Цариградско шосе" се нуждаят от ремонт, а проектите са на стойност 13 милиона лева, обяви в събота Кристиян Димитров от общинската дирекция "Транспортна инфраструктура", цитиран от БТА.

Най-належащ е ремонтът на моста над река Искър след магистрала "Тракия" и съоръжението над бул. "Ал. Малинов", допълни той. С разрешения за строеж са и проектите за ремонт на мостовете на ул. "Адам Мицкевич" и над кв. "Захарна фабрика".
  
Той обяви още, че през 2011 година в София са били подменени 3500 пътни знаци и 6.8 километра тръбно-решетъчни парапети.

”Общината ще продължи с ремонтите на пешеходните подлези, като основен проблем остава опазването им от вандалски прояви след това. Макар и с видеонаблюдение подлезите отново се драскат с графити. Изчистването на един квадратен метър от графити струва седем лева”, обясни Димитров.
 
Все още не е приключила отчуждителна процедура за пробива при бул. "Царица Йонна" към Околовръстния път. Другият пробив - на бул. "Петър Дертлиев" е с разрешение за строеж. Тази година ще бъдат ремонтирани 12 от общо 18-те мостови съоръжения на надлез "Надежда".

Най-скъпо ще излезе ремонтът на двата километра трамвайни линии под надлеза, който струва шест милиона лева и ще бъде направен през следващата година. През 2012 година ще се ремонтират и шестте моста в Южния парк.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?