Ремонтът на надлеза "Надежда" ще е готов до септември

Ремонтът на надлеза "Надежда" трябва да завърши до края на август, заяви пред журналисти в неделя заместник-кметът по транспорта в Столичната община Любомир Христов. Той и кметът Йорданка Фандъкова провериха хода на ремонтните дейности.

В момента се оправят осем съоръжения, предстои работата по още четири. Те трябва да приключат заедно с реконструкцията на бул. "Мария Луиза" и с пускането в експлоатация на втория метролъч. По думите на Христов изпълнителите на проектите изпреварват с малко поставените им срокове.

 

Част от ремонтните дейности се извършват през нощта, за да има синхрон с движението на минаващите под надлеза влакове и да не се прекъсва работата, обясни зам.-кметът.

 

Надлезът "Надежда" не е реконструиран, откакто е построен през 1960-те години, каза от своя страна Фандъкова. Тя призова хората да проявят разбиране към неудобствата, създадени им с ремонт, тъй като "целта е да осигурим тяхната сигурност и спокойствие, когато минават по реконструираните мостове". Тяхната устойчивост при земетресения след ремонта ще е 9 степен по Рихтер.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?