Ремонтът на основните пътни артерии в столицата започва от понеделник

От понеделник, 14 март, започват ремонтите на основните пътни артерии в София, съобщи в петък столичният кмет Стефан Софиянски. Той уточни, че първите ремонти започват по бул. "Черни връх" до Околовръстното шосе, по Горнобански път в участъка между ул. "Житница" и бул. "Константин Величков", по алея "Яворов" от "Цариградско шосе" до бул. "Драган Цанков", по бул. "В. Левски" между Софийския университет и ул. "Граф Игнатиев", по северното платно на Околовръстния път между Драгалевци и Симеоново.

Ще бъдат сменяни и обновявани паветата по бул. "Братя Бъкстон" и бул. "Цар Борис Трети". Ремонтът ще се извърши с отпуснатите 8 млн. лв. от бюджета на общината, уточни столичният кмет.

До Цветница движението около парк-хотел "Москва", където се изгражда метростанция "Интерпред", ще се нормализира, каза още Стефан Софиянски.

Трасето на метрото от стадион "Юнак" до Интерпед включва връзка между метростанцията от стадиона с направения вече тунел под бул. "Драган Цанков", дълъг 300 метра, тунела под самия булевард, който е дълъг почти 2 км и прилежащите участъци около метростанцията на Интерпред.

Остава да се положи релсовият път и да се изпълнят работите по електрическата част, архитектурното оформление, други системи и връзки, допълни Софиянски.

Споделяне

Още от България