Ремонтът на столичната улица "Цар Иван Асен ІІ“ приключва до края на юли

Ремонтът на столичната улица "Цар Иван Асен ІІ” трябва да приключи до края на месеца. Това заяви Любомир Христов, зам.-кмет на София по транспорта, който в петък провери хода на строителните работи.

 

Основните дейности са приключени. Поставени са дактилни плочи за хората с увредено зрение. Довършва се една пешеходна пътека, която се повдига и предстои да се премахнат асфалтовите неравности в зоната. Остават довършителни работи по тротоарите, както и повдигания на потъвания на пътното платно. Все още се работи и по уличното осветлението и боядисването на стълбовете.

 

Проектът не е оскъпен заради протеста на жителите на квартала, които настояха да се запази паважа и да не се слага асфалт, стана ясно от думите на Любомир Христов. Той не пожела да каже колко е струвал ремонтът на ул. "Цар Иван Асен ІІ” на софиянци, но уточни, че е в рамките на планирания бюджет.

 

По проекта са подменени 8500 кв. м тротоари, 2400 кв. м бордюри, 2500 кв. м рехабилитирана асфалтова настилка, 80 м предпазни парапети и 400 антипаркинг колчета.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?