Ремонтът на столичния булевард "Дондуков" тръгва в неделя

За една седмица ще бъде затворена за движение ул. "Кракра"

Ремонтът на столичния булевард "Дондуков" тръгва в неделя

Ремонтът на столичния булевард "Дондуков" тръгва в неделя от ул. "Кракра". Тя ще бъде затворена за движение в участъка между бул. "Княз Дондуков" и бул. "Янко Сакъзов" в полунощ на 4 юни и ще остане забранена за преминаване до 24 часа на 10 юни, съобщиха от пресцентъра на Столична община в петък.

Забранява се влизането на автомобили и по южното пътно платно на бул."Княз Дондуков" между бул. "Васил Левски" и ул. "Бяло море". Движението ще се извършва в по две ленти за посока в свободната част от пътното платно и трамвайното трасе на булеварда.

Промяна ще има и в маршрутите на трамвайните линии 20, 22 и 23 за времето от 4.30 часа на 4 юни до 24 часа на 10 юни.

Трамвайна линия № 20 ще се движи от депо "Искър" до площад "Васил Левски" двупосочно.

Трамвайна линия № 22 се скъсява от автостанция "Изток" до площад "Васил Левски" двупосочно.

Трамвайна линия № 22А се скъсява от жк "Красна поляна" до Младежки театър двупосочно.
Трамвайна линия № 23 ще тръгва от ул. "Обиколна" в жк "Дружба 2" и ще се движи до трамвайното ухо в жк "Гео Милев" двупосочно.

Разкрива се временна двупосочна спирка на бул. "Янко Сакъзов" преди площад "Васил Левски" за трамвайни линии 20 и 22.

Маршрутите на тролейбусни линии 1, 2 и 4 в посока моста "Чавдар" не се променят. В обратна посока се променят от ул. "Кракра" направо по бул. "Княз Дондуков", наляво по бул. "Васил Левски" и по маршрутите си.

Тролейбусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрутите.

Разкрива се временна автобусна линия № 20 ТМ – от спирката при Централна гара обратен завой на кръстовището бул. "Христо Ботев" по бул. "Княгиня Мария Луиза" до метростанция "Сердика", наляво по бул."Княз Дондуков" и надясно по бул. "Васил Левски" до площад "Васил Левски". Разкриват се и временни спирки.

Закриват се местата за почасово платено паркиране по ул. "Кракра" между бул. "Княз Дондуков" и бул. "Янко Сакъзов" и по южното пътно платно на бул. "Княз Дондуков" между бул. "Васил Левски" и ул. "Бяло море".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес