Ремонтът на втория виадукт на магистрала "Тракия" тръгва след празниците

Ремонтът на втория виадукт на магистрала "Тракия" тръгва след празниците

След огромните задръствания на магистрала "Тракия" при старта на ремонта на първия виадукт на 61 км заради прибиращите се от Турция към Германия гастербайтери, ремонтът на втория виадукт на магистралата при село Церево на 67-ия километър ще започне след почивните дни на 10 септември. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти, а в посока от София към Пловдив в една лента, е посочено в съобщението на АПИ.

През първите два дни от ремонтните дейности ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване.

Шофьорите могат да ползват алтернативен маршрут при ремонта на виадуктите при 61-ия и 67-ия километри на магистрала "Тракия", припомнят от АПИ.

В посока София - Пловдив алтернативният маршрут се отклонява при пътен възел "Мирово" и се преминава през Момин проход, Костенец, Белово до Септември. От там движението се отклонява по третокласния път Септември – Виноградец, през селата Злокучене, Карабунар и Виноградец до пътен възел "Церово", където отново се включвате в магистрала "Тракия".

В посока Пловдив – София алтернативният маршрут се отклонява при пътен възел "Церово" по третокласния път Септември -Виноградец, през селата Виноградец, Злокучене до Септември. От там се отбива по първокласния път София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътния възел "Мирово" и включване в магистрала "Тракия".

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти, уточняват от АПИ.

Ремонтът на виадукта на 61-я километър от магистрала "Тракия" струва 6 млн. лв. Той се ремонтира от консорциум, в който влизат "Геострой", "Мостремонт 97" и "Пътстрой 92".

Ремонтът на втория опасен мост на "Тракия", на 67-я километър, струва 7.2 млн. лв. и ще бъде направен от австрийската "Порр".

В момента се извършва и ремонт и на пътната настилка на виадукта "Бербеш" при село Елешница от 4 до 8 километър. Поради тази причина до 11 октомври 2013 г. ще бъде затворено изцяло лявото платно в посока Варна - София и движението се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта, посочват от АПИ.

Ремонтът на най-големия виадукт "Бербеш" на магистрала "Хемус" струва близо 13 млн. лв. и се извърши от "ГБС Инфраструктурно строителство".

Поради очаквания по-голям трафик в периода 6-8 септември шофьорите е необходимо да спазват въведените ограничения и временни организации на движението, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция, напомнят от АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?