Ремонтът на Западния парк в София ще струва над 10 млн. лв.

Столична община пусна търга за избор на изпълнител

Така ще изглежда Западен парк след ремонта

Възстановяването на езерото и алпинеума, велоалея, розариум, цветна изложба, нови детски площадки и за разходка на кучета, пикник кът ще има след обновяването на Западния парк в София. В него ще бъдат инвестирани над 10.2 млн. лв. с ДДС.

Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на изпълнител от Столична община с прогнозна стойност от 8.5 млн. лв. без ДДС. Средствата се осигуряват от оперативна програма "Региони в растеж".

Столична община реши сама да обнови парка с еврофиннасиране, след като процедурата за отдаване на концесия на парка се провали. Сумата, която ще бъде вложена е четворно по-голяма от исканата от инвеститора 2.7 млн. лв. при неуспешната процедура за търсене на концесионер за срок от 25 години.

Проектът предвижда цялостна реконструкция на така наречената представителна част на парка с площ от около 530 дка разположени между бул. "Сливница“, ж.п. линията София-Перник, бул. "Царица Йоанна“ и река Суходолска.

Заложено е обновяване на настилките с нови гранитни плочи и павета, бетонова и опесъчена настилка. Парковото обзавеждане– пейки, кошчета за отпадъци,информационни стълбове, стоянки за велосипеди ще бъдат подменени. Ще бъде поставено и ново енергоспестяващо  осветление. Ще бъде поставено и видеонаблюдение.

Предвиден е и ремонт на техническата ВиК инфраструктура, изграждане на нова поливна система, и ново озеленяване, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови. Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти.

Крайният срок за подаване на оферти е до 17:30 часа на 14 август, а отварянето им ще бъде на следващия ден.

Срокът за изпълнение на обекта е една година. Най-вероятно ремонтът на парка ще започне през 2018 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?