Ремонти ограничават движението по бул. "България" и столичния Околовръстен път

Сн. БГНЕС

Ремонтът на поредния участък от столичния бул. "България" започва в събота, 4 юли. Ще се обновява участъкът от бул."Тодор Каблешков" до бул."Гоце Делчев" в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно, което вече беше ремонтирано.

Обновяването включва подмяна на настилките с поставянето на метална мрежа под асфалта с цел здравина. Ще се прави хидроизолация на пешеходните подлези в участъка, както и веоалея.

Ремонтът ще доведе до изместване на спирки по линиите на автобусите 64 и 304

Продължава рехабилитацията на участъка на бул. "България" между Околовръстен път и кв. Бояна, където се полага асфалтова настилка.

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул. "Тодорини Кукли" в участъка между от ул."Александър Екзарх" и ул."Витиня". Очаква се той да продължи до 5 август, а в този период се забранява влизането на коли в южното пътно платно на ремонтирания участък. Автомобилите ще се дижат двупосочно в другото платно.

За същия период от време се изместват автобусни спирки по маршрута на автобусна линия 120.

Ремонти ще затрудняват движението и по част от Околовръстния път на София. Причината е запълване на фуги на естакадите при бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Бистришко шосе". Ремонтът на естакадата при бул. "Симеоновско шосе" започва на 6 юли и ще продължи до 23 юли. Движението няма да се спира напълно, а ще се затварят поетапно отделните ленти за движение. По същия начин ще е организирано движението по естакада при ул. "Бистришко шосе". Там ремонтът ще започне на 13 юли и ще продължи до 17 август.

В момента частта от Околовръстния път от кв. "Младост 4" до магистрала "Тракия" е затворена, тъй като пътят се разширява.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?