Реновираният хотел "ИнтерКонтинентал" е отличен в конкурса "Сграда на годината"

Реновираният хотел "ИнтерКонтинентал" е отличен в конкурса "Сграда на годината"

Реновираният хотел "ИнтерКонтинентал София" (InterContinental Sofia) беше отличен в категорията "Хотели и ваканционни комплекси“ в тазгодишното издание на конкурса "Сграда на годината“.

Зданието, което започна да работи под новия бранд, е собственост на "Галакси Инвестмънт Груп" през дружеството "Интерхотел Гранд – Хотел София" АД. Негова управител е "ИнтерКонтинентал Мениджмънт България" ЕООД.

За да отговори на последните тенденции в бранша и на високите стандарти на оператора, сградата на пл. "Народно събрание" 4 е изцяло реновирана и в контекста на съществуващата сграда е изградено напълно ново крило, което осигурява 54 допълнителни стаи за настаняване. По този начин хотелът вече предлага общо 194 стаи и апартаменти, а целият последен етаж от новото крило на хотела е превърнат в първия по рода си у нас президентски апартамент върху 450 кв. м.

"Водещ принцип на екипа при реализацията на проекта беше отношението към детайла във всеки аспект на строителството, довършителните работи и обзавеждането. В този процес взеха участие утвърдени специалисти, сред които проектанти, дизайнери и консултанти, които приеха предизвикателството да направят този проект възможен", каза при награждаването управителят на "Галакси Инвестмънт Груп" Константин Бояджиев.

Наградите са пoд eгидaтa нa Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo, a пapтньopи ca бpaншoвитe opгaнизaции в oблacтта нa пpoeĸтиpaнeтo и cтpoитeлcтвoтo у нас.

"Благодарение на строителите, архитектите, проектантите и на всички, които всеки ден са на обектите, успяваме да направим градовете по-красиви, да модернизираме пътната инфраструктура, да работим за енергийната ефективност, да обновяваме сградите на социалната и здравната инфраструктура", коментира министърът на peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo Петя Аврамова. Тя е пожела на строителите успех и в следващите години да има все повече инвестиции от частния сектор.

Споделяне

Още от Бизнес