Репортер обвини Волен Сидеров, че го ритнал, от "Атака" твърдят - сам се рани

Волен Сидеров и Деница Гаджева. Сн. БГНЕС

Репортер от електронно издание обвини в сряда в парламента лидера на "Атака" Волен Сидеров, че го е ритнал. Това станало вместо отговор на въпроса на репортера пътувал ли е Сидеров до Париж в компанията на депутата от същата партия Деница Гаджева и на чии разноски.

От парламентарната група на "Атака" отрекоха да е имало разправа от страна на Сидеров и предположиха, че журналистът се е самонаранил.

Обвиненията към Сидеров са на журналиста от агенция ПИК Лъчезар Лисицов, който показа пред колегите си в кулоарите на парламента ранения си крак. Той твърди още, че докато бил в парламентарната стая на "Атака", бил обиждан с думата "лъжец", бил му взет служебният диктофон и метнат към стената.

Лисицов е подал жалба срещу депутата в Пето районно управление на МВР.

От своя страна депутатът от "Атака" Десислав Чуколов обясни пред медиите, че журналистът влязъл в стаята без разрешение, за да иска интервю със Сидеров. Според Чуколов лидерът на партията случайно влязъл в стаята, за да си вземе палтото, защото бързал за друго предварително уговорено интервю.

По думите на Чуколов Сидеров "любезно помолил журналиста да излезе", но той не го направил и затиснал с крак вратата. "Цялата случка продължи 10 секунди, такова нещо не съм виждал никога. Не това е начинът да се взима интервю и да се разговаря с нас, има си пресцентър",  коментира депутатът.

Чукулов отрече Сидеров да е ритал репортера, защото не лидерът на "Атака", а самият той бил по-близо до него. Той предположи, че Лисицов се "самонаранил, докато е затискал вратата".

Депутатът покани пред камерите свидетел на случилото се - симпатизант на "Атака", който случайно бил в помещението. Свидетелят поясни, че журналистът дръпнал Сидеров за сакото, държал се грубо и след като ме било отказано да разговаря, ритнал вратата. 

Споделяне

Още от България