Ресторант в Приморско укрил оборот от 550 000 лева

Нови два случая на нарушения на собственици на ресторанти по Черноморието са открили от НАП, съобщиха от агенцията. В ресторант в Приморско е установено, че укритият оборот е в размер на 550 000 лв. Образувано е производство за хулиганство срещу собственика на ресторанта, тъй като е оказана съпротива на проверяващите. Случаят е предаден на прокуратурата. Предстои пълна ревизия на фирмата.

В същото време в Обзор данъчни инспектори са разкрили нарушения в ресторант, който оперирал с 2 касови апарата. Установено е, че единият от апаратите е нулиран на всеки 10 дни. За 10 дни е регистриран оборот от 20 000 лв., при 40 000 лв. декларирани от фирмата-собственик за цялата година. Апаратът е иззет и предоставен за експертиза. Случаят е предаден на прокуратурата.

"Всеки ден се натъкваме на все по-фрапиращи случаи на данъчни нарушения, включително и на агресивно поведение от страна на собственици на ресторанти и заведения", заяви изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов в коментар на последните проверки. "Подобно поведение от страна на собствениците е абсолютно недопустимо и държавата, в частност НАП, ще бъде безкомпромисна към подобни нарушения и прояви", допълни той.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?