Рецидивист, представящ се за зам.-министър, поискал 6000 лева от кмета на Луковит

Полицаи в Етрополе задържаха 50- годишен рецидивист, представял се за заместник-министър.

Мъжът с инициали П.Ц. позвънил на кмета на Луковит,представяйки се за зам.-министър на земеделието и храните, и поискал 6 000 лева в замяна за съдействие на високо ниво.

За по-голяма достоверност на няколко пъти прекъсвал разговора с кмета под предлог, че го търси премиерът. Кметът обаче не се поддал на заблудата, приел уговорката и веднага сигнализирал полицията в Луковит, съобщиха от МВР.

Двама служители и познат на кмета се отправили с лек автомобил към Ботевград, както им бил наредил П.Ц. След това той променил мястото на срещата два пъти - първо в Правец, след това в Етрополе. Минути, след като влезли в града служителите дали описание на колата, с която пътуват и получили наставления къде да спрат. Трябвало да изчакат мъж, на когото да предадат парите. На уговореното място обаче се появил П.Ц, обяснявайки, че идва от името на зам.- министъра. В този момент чакащите наблизо полицаи от Етрополе разпознали рецидивиста и го задържали.

50-годишният П.Ц., с прякор Таранджука от Етрополе е с богато криминално досие. Престъпната си кариера започнал още през 1978 г. Извършвал е престъпления на територията на цялата страна. Има четири ефективни присъди за измами в особено големи размери и документни престъпления. Общо 11 години е лежал в затвора за изнасилвания, има две ефективни присъди за подправяне на парични знаци, 3000 лева глоба му е наложена през 2002 г. за обида на длъжностно лице.

За кражби той е лежал в затвора 7 години и 6 месеца. Характерно за него е, че във всичките случаи е действал сам, прилагайки особена изобретателност.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?