Ревизия на договорите с "Волф" и "Диц" и забрана на "паяците"

"София е нашият общ дом" е лайтмотивът на програмата за управление на столицата, която днес кандидат - кметът Надежда Михайлова представи публично. "Чисти улици", "чисти квартали" и "чиста община" са трите основни послания на лидера на СДС.

Михайлова обеща да използва авторитета и доверието, което е спечелила, за да привлече така нужните за столицата инвестиции, които да създадат високо платени, престижни работни места.

"Решена съм да освободя общината от стопанска дейност", каза лидерът на СДС и заяви, че ще продаде акциите на Столична община в Общинска банка, а финансовото обслужване ще се даде на онези институции, които в открит и честен търг предложат най-добри условия.

"Сега общината не е добър партньор на бизнеса", каза кандидат-кметът на СДС и обвини настоящото управление, че не е създало еднакви условия за всички и честна конкурентна среда.

Михайлова пое ангажимента занапред да не се покровителстват отделни фирми и бизнесмени, а приватизацията на общинските приватизация да става по ясни правила.

Преразглеждане на старите договори с концесионерите за чистотата и софийска вода, прекратяване на строителството на бензиностанции и паркинги върху зелените площи, забраняване на "паяците" като остаряло и неефективно средство и заменянето им със стикери като във всички европейски градове са част от обещанията в управленската програма на Надежда Михайлова. Тя обвини в излишен лукс станциите на метрото и обеща да продължи строежа му като спре облагодетелстването от взетите кредите.

Като основна причина за просяците по улиците и миячите на коли по кръстовищата Михайлова определи не бедността, а липсата на обществен ред.

Правителството и МВР да създадат специална програма срещу престъпността поиска още Михайлова, а тя обеща да назначи заместник-кмет по сигурността, който да координира действията на кметството с полицейските власти.

Михайлова обвини общината в прекалена централизация и в липса на прозрачност и предложи създаването на Единен административен кодекс, който да отразява всички промени в общинските разпоредби и да е достъпен за всеки гражданин.

Обслужване на едно гише, освобождаване на служители, които злоупотребяват със служебното си положение са част от мерките, които трябва да бъдат въведени според синия лидер, за да може общината да управлява в интерес на гражданите.

"Тази платформа е резултат от всичко, което чух от моите съграждани", каза Михайлова и добави "аз и екипът ми видяха проблемите на града през вашите очи".

Споделяне
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?