Режим на водата в София на 25 и 26 юни заради профилактика на яз."Искър"

"Софийска вода" иска да се спре изцяло подаването на топла вода в София на 25 и 26 юни, когато ще се извърши профилактика на съоръженията на язовир Искър и водоподаването към столицата ще бъде намалено. Това стана ясно от обясненията на заместник-директорът на "Софийска вода" Георги Файтонджиев пред столичните общински съветници на сесията им в четвъртък.

По думите му, когато топлата вода е спряна, общото ползване на вода също се намалява. Файтонджиев каза, че ако през тези два дни - петък и събота - столичани намалят с 20% ползването на вода, няма да се стигне до режим на питейната течност. В противен случай е изготвен график за поетапно спиране на водата за отделни квартали в София.

На 25 юни от 8.00 ч. до 20.00 ч. столичани ще получават нормално студена вода. След това, ако през този период е имало преразход на вода, от 20.00 ч. на 25 юни до 8.00 ч. на 26 юни, се предвижда режим в кварталите на север от околовръстното шосе и в "Надежда".

От 8.00 ч. до 20.00 ч. на 26 юни без вода може да бъдат кварталите "Витоша", "Лозенец", "Хладилника", "Дианабад", "Гео Милев".

От 20.00 ч. на 26 юни до 8.00 ч. на 27 юни режим може да бъде въведен за "Овча купел", "Филиповци", "Суходол", "Студентски град", "Младост" - 2, 3 и 4.

Районите с големи здравни заведения няма да бъдат засегнати, а останалите болници ще имат вода с водоноски.

Проблемите с водоснабдяването ще продължат общо около 40 часа и ще засегнат две трети от столицата.

Очаква се да бъдат затворени автомивките, които използват питейна вода, каза заместник-кметът Иван Гечев.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?