"Режисурата" в последните протести била прозрачна за Ангел Найденов

Ясно личи режисурата зад последните протести, коментира военният министър Ангел Найденов в понеделник.

 

"Трудно може да се нарече спонтанен протестът, включително и тогава, когато се отива на варианта окупация. Очевидно е, че последните протести нямат и нямаха нищо общо с протестите от месец юни. Ясно е, че зад тях стояха както политически, така и чисто икономически интереси, така че очевидно те трудно могат да бъдат наречени спонтанни. Ясно личи режисурата, която стои зад тях. Ясно личи начинът, по който се опитваха тези режисьори да насочват протестите, съответно да търсят нови форми на простите, за да събудят, разбира се, енергията на тези протести", коментира Ангелов пред БНТ.

 

Той коментира и организирания от БСП и ДПС митинг в София, който бе "захранен" с мащабно присъствие от провинцията за сметка на организаторите.

 

На въпрос дали не смята, че тези пари е можело да бъдат вложени в нещо по-важно, например социални помощи, Найденов попита: "а защо мислите, че това не е важно за гражданите?"

 

"Защо мислите, че 200 човека, които са по кръстовищата, имат повече основание за изразяване на своите претенции към управлението, отколкото няколко десетки хиляди, които изразяват своята подкрепа... Очевидно, че това е важно за хората. И след като това е важно за хората, те имат своето основание да бъдат тук, следователно ние сме длъжни да направим и съответната организация.", каза Найденов.

 

"Извинявайте, това е наш проблем, свързан с организацията и начина, по който го решаваме.... Второ. . . второ, очевидно, че това е важно за хората, които са дошли в София, за да изразят своята подкрепа. Така че в случая дали може да бъде вложено, сигурно може да бъде вложено в нещо друго", добави военният министър по повод изхарчените средства.

 

Според него митингът е донесъл на правителството "повече сигурност, повече спокойствие, ако щете, повече самочувствие".

 

Ами, аз мисля, че всеки един, който е наблюдавал, включително и кадрите, не само този, който е бил на Орлов мост, е забелязал това, добави Найденов.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?