Рибарски фирми получиха 6 млн. лв. евросубсидии

Рибарски фирми получиха 6 млн. лв. евросубсидии

Държавен фонд "Земеделие“ финансира редица проекти по оперативната програма "Рибарство" с около 6 млн. лв.

Пет фирми получиха близо 1.8 млн. лв. за изграждане на стопанство за производство на шаранови и есетрови видове, възстановяване на съществуваща рибовъдна ферма за топлолюбиви видове риби в землището на с. Острица, както и за изграждане на комбинирано рибно стопанство за отглеждане на европейски сом и шаран.

Друго рибовъдно стопанство получи почти 1 млн. лв. за разполагане на клетки за отглеждане на риба на язовир "Княжево". Общата стойност на проекта е над 4 млн. лв., от които 2.4 млн. лв. ще са евросубсидия.

За реконструкция на недействащо рибовъдно стопанство са дадени 827 785 лв.

За реконструкция на недействащо рибовъдно стопанство в град Левски - Местност Шаварна, и реконструкция и модернизация на язовир Кюлевча” са платени над 1.348 млн. лв., а за благоустрояването на крайдунавския парк на град Тутракан са преведени близо 200 фил. лв. Други почти 260 хил. лв. са дадени за проект "Добавяне на стойност към продуктите от аквакултура чрез оптимизиране на процесите и установяване на хранителни стойности и съдържание на витамини и минерали в основни пъстървови продукти” и за ремонт и реконструкция на почивна станция "Изток”, която обаче не стана ясно къде се намира и чия е.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?