РИК – Варна регистрира Веселин и Христо Данови, очаква се да напуснат ареста

Районната избирателна комисия във Варна е регистрирала листата на партия "Обединение на българските патриоти", водач на която е общинският съветник във Варна Веселин Данов, а на трето място е синът му Христо Данов. Бащата и синът са в ареста от септември миналата година по обвинения за създаване на престъпна група, склоняване към проституция, изнудване и пране на пари. Съдът на няколко пъти отказва да им измени мерките за неотклонение в по-леки.

Очаква се наблюдаващите прокурори по досъдебното производство да се произнесат по освобождаването на Данови от ареста. Говорителят на прокуратурата в морската столица Стефка Якимова коментира, че произнасянето на магистратите ще бъде осъществено в максимално кратък срок.

Якимова допълни, че разследването по това дело е приключило и материалите са предявени на заинтересованите страни, а обвинителният акт е в процес на изготвяне.

По делото срещу варненските общински съветници има общо 24 обвиняеми, между които и друг местен общинар - Иван Славков от квотата на ДПС.

През същата процедура трябва да мине и дупнишкият бизнесмен Пламен Галев, който от ареста очаква избирателната комисия в Кюстендил да го допусне до вота.

Споделяне

Още по темата

Още от ИЗБОРИ 2009

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?