Рисунка на Тръмп продадена за 29 200 долара

Рисунка на Тръмп продадена за 29 200 долара

Рисунка с изображение на небостъргачи в Ню Йорк дело на американския президент Доналд Тръмп е била продадена на търг за 29 200 долара, предадоха агенциите.

Търгът е бил организиран от базираната в Лос Анджелис аукционна къща Nate D. Sanders Auctions.

Аматьорска скица, изобразяваща изглед от Ню Йорк с небостъргача "Тръмп Тауър" в средата, е направена през 2005 г. от настоящия президент по време на благотворително събитие.

Приемът е бил организиран от компанията Pitney Bowes по повод Международния ден на грамотността, който се отбелязва през септември. Компанията поискала известни художници, спортисти, писатели, илюстратори и политици да създадат нещо лично и с автограф. По-късно тези неща са били предложени на търг, като събраните средства са отишли за ликвидиране на неграмотността в САЩ и Канада.

Преди 12 години Доналд Тръмп е нарисувал небостъргачите с флумастер и се е подписал.

Рамкираният лист хартия е в почти перфектно състояние, с изключение на незабележими петна и ожулвания от дясната страна.

От аукционната къща казаха, че тази работа, независимо от нейната примитивност, е "рядкост, тъй като са известни само няколко рисунки" на Тръмп.

Първоначалната цена на картината е била 9000 долара, като по време на наддаването е достигнала до 29 200 долара. Името на купувача не е било разкрито.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?