Робин Уилямс се е обесил с колан

Актьорът Робин Уилямс се е обесил с колан в дома си, като преди това е търсил лечение за депресията си, каза на пресконференция главният заместник-следовател на Марин Каунти Кейт Бойд, цитиран от Ройтерс.

63-годишният Уилямс е бил открит от своя личен асистент в спалнята, след като не отговорил на почукването. Актьорът е бил свален от заклещен между касата и вратата колан, бил е в седнала позиция директно на пода и вкочанен, обясни Бойд.

Официално смъртта е настъпила от задушаване след обесване, но резултатите от разследването ще отнемат още седмици.

Властите казаха, че близо до тялото на Уилямс е намерен джобен нож, а на лявата китка на актьора е имало повърхностно порязване както и засъхнала кръв по ножа. Още не се знае дали кръвта е на Робин Уилямс.

Актьорът говореше открито за проблемите си с алкохола и наркотиците и остават много въпроси за това какво може да го е накарало да отнеме живота си.

Последно той е бил видян жив от съпругата му Сюзън Шнайдер в неделя вечерта, когато си е лягала. Тя е тръгнала от дома им в 10 часа на следващата сутрин, мислейки, че съпругът ѝ още спи. Час и 45 минути по-късно тялото му е било открито от асистента вкочанено.

Бойд не каза дали Робин Уилямс е оставил посмъртна бележка, както и дали са открити наркотици и алкохол в кръвта му при извършената във вторник аутопсия на тялото. Той само обясни, че изготвянето на пълния токсикологичен доклад ще отнеме между две и шест седмици.

Тялото на актьора е освободено от патологията и се очаква подготовката на погребението.

Споделяне

Още от Общество