Роди една от пострадалите в пропадналия асансьор

Родила е една от бременните жени, които във вторник пострадаха при пропадане на асаньор в "Майчин дом" в София, съобщиха от ВМА, където е бяха настанени част от ранените при инцидента. 32-годишната К.П.К., която е била бременна в осмия месец, е родила със секцио след предизвикано изкуствено раждане, заради риск от задушаване на плода, който е бил с увита пъпна връв.

Родило се е момиченце, бебето е в добро състояние и тежи 1.800 кг.

Останалите две бременни жени – 29-годишната Л.М.Д. и 35-годишната Е.С.Ф., са претърпели хирургични операции на долните крайници и са настанени в Клиниката по реанимация и интензивно лечение, за да са под непрекъснато наблюдение. Няма опасност за живота на майките и техните плодове. Най-леко пострадалата – 31-годишната В.Д.Б., която е с контузии на двете колена и глезенна става, вероятно утре ще бъде изписана. Нейният съпруг – холандския гражданин - Й.А.Б. на 48 г., който е с фрактура на ляво бедро, ще продължи лечението си във ВМА.

При вчерашния инцидент с пропадналия заради претоварване асансьор пострадаха 12 души, които са с различна степен на наранявания, основно на долните крайници.

Асансьорът бил предназначен за носилки с болни, заради което и бил просторен, но всъщност максимума тежест, която можело да носи, била шестима души. Миналото лято съоръжението било минало технически преглед и било в изправност, съобщиха от "Майчин дом"

Споделяне

Още по темата

Още от България