Родители защитиха училищния директор с публикувани голи снимки

Родители на ученици от столичното 51-во СОУ “Елисавета Багряна” се събраха в училището в четвъртък, за да подкрепят директора Асен Александров, който преди ден се оттегли от поста, заради започната от прокуратурата проверка на публикувани негови голи снимки на училищния сайт.

Родителите заявиха, че директорът е изключителен професионалист и достоен човек и го призоваха да не напуска. Според тях трябва да се разследва не дали снимките са автентични или не, а кой ги е качил на сайта на училището.

С позиция в негова подкрепа излезе и общественият съвет на училището.

“Изразяваме възмущението и огорчението си от унизителното и уронващо достойнството на личността и моралните ценности на обществото ни представяне на директора на 51-во СУ “Елисавета Баграня“ в пресата и медиите. Грозно и срамно е, когато един български учител, един директор стане обект на най-елементарна и пошла сензация“, се казва в позицията.

“Срамно е, защото явно можем да си позволи да унижаваме своите учители пред очите на децата си, пред очите на родителите си, в собствените си очи ... Нека това е урок за нас, който предадем на децата си, които вече видяха и знаят - как НЕ ТРЯБВА да се постъпва в едно нормално, демократично, хуманно общество ... Нека предадем на децата си и този урок за опасностите и за другото лице на дигиталната мрежа“, се казва в позицията.

“Да застанем зад директора, който през последните години зарази с ентусиазма си своите колеги и направи 51-во училище "Елисавета Багряна“ място, където се преподава, място, където децата учат и изграждат “училищния дух“, а родителите се чувстват съпричастни с образователния процес и с израстването на своите деца, в превръщането им в гражадани и хора“, пише още Общественият съвет.

Споделяне

Още по темата

Още от България