Родителите на изчезналата Мадлин се прибраха в Англия

Кейт и Джери Маккан, родители на изчезналата на 3 май тази година четиригодишна Мадлин Маккан, се прибраха във Великобритания, предадоха световните агенции в неделя, цитирани от БТА. Случаят с изчезналото дете не слиза от новините на европейските медии вече няколко месеца.

Бащата и майката заедно с двете си по-малки деца, двегодишни близнаци, пристигнаха по обед в Ист Мидландс, Централна Англия, откъдето се отправиха към село Ротли, където живеят.

Говорител на семейството каза по-рано през деня, че родителите на Мадлин се прибират у дома, за да подготвят защитата си срещу тежките обвинения, които са надвиснали над тях.

Португалската полиция подозира, че съпрузите Маккан са причинили неволно смъртта на детето си, а после са скрили трупа му. По силата на португалските закони заподозрени от чужда националност могат да напускат страната, ако уведомят за това полицията.

Роднини на семейство Маккан определиха твърденията на полицията като смешни и обвиниха португалските полицаи в некомпетентност.

Майката на Мадлин заяви, че португалската полиция ги обвинява в престъплението, защото вече четири месеца не може да разреши мистерията около изчезването на детето и това е лоша реклама за нея.

"Португалската полиция няма необходимите средства, за да води това разследване и иска да го приключи набързо", каза Кейт Маккан за британското издание "Сънди мирър". Тя допълни, че португалската полиция не иска да се озове с неразгадано убийство на дете и че в Португалия няма закони срещу педофилите.

Кейт Маккан разказа, че на един от разпитите в полицията следователите ѝ обещали условна присъда от две или три години затвор, ако признае, че е убила дъщеря си, че после е скрила трупа в чувал за един месец, а след това го е  изхвърлила, като го е превозила с наета кола.

В неделя британската министърка на вътрешните работи Джаки Смит заяви, че Лондон е готов да съдейства на Лисабон за разрешаването на случая с изчезването на Мадлин. Великобритания ще предостави на португалската полиция своите лаборатории и експерти за нуждите на разследването. Лаборатория  в Бирмингам вече анализира следите от кръв, открити в стаята на семейство Маккан в португалския курорт Прая да лус, откъдето изчезна Мадлин. По-рано тази седмица именно резултатите от анализите на кръвните проби доведоха до изненадващия обрат в разследването, при който родителите на жертвата се оказаха обвиняеми.

Мадлин изчезна на 3 май от хотелска стая в Прая да лус, където родителите ѝ я оставили сама с по-малките си брат и сестра.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят