Роднини на петте жертви на атентата в Бургас пристигат в България

Роднините на петте израелски жертви на атентата в Бургас са отпътували от Израел за България, за да участват във възпоменателни прояви в памет на техните загинали близки, съобщи израелското електронно издание ArutzSheva, цитирано от БТА.

 

Едната проява ще е в синагогата в София, а другата - в сряда в Бургас.

 

Близките на израелските жертви ще останат в България три дни. Визитата им включва срещи с президента и премиера на България, както и с министъра на транспорта.

 

От пресслужбата на посолството на Израел у нас съобщиха, че на службата в Централната софийска синагога ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, министри, роднини и близки на загиналите, представители на различните вероизповедания и на дипломатическия корпус. От Израел за церемонията пристига вицепремиерът и министър по стратегическите въпроси Моше Яалон.

 

До момента разследването от българска страна не е обявило резултати. Все още не е идентифициран извършителят, нито предполагаемите му съучастници.

 

България официално не споделя и версията на Израел, подкрепяна от САЩ и Великобритания, че зад атаката, при която загинаха петима израелски туристи, един българин и самият атентатор, стоят Иран и Хизбула.

Споделяне

Още по темата

Още от България