Роднини на заразените деца: Аллах е велик!

Веднага след произнасяне на присъдата петима роднини на заразени деца започнаха да викат: "Аллах е велик", описва заседанието кореспондент на американския "Сиатъл Прес Нюз", цитиран от Би Би Си.

Един от роднините е казал, че благодари на Аллах за присъдите и, че ако имало по-високи присъди от тези, той би искал именно такива. Вестникът посочва, че според защитници на човешките права, Либия е скалъпила делото, за да прикрие лошата хигиена в клиниките в страната. Либийският ръководител полковник Кадафи заяви първоначално, че става дума за заговор на ЦРУ и на Израел. Американската медия посочва, че либийският съд е игнорирал показанията на международни експерти, че заразата е резултат от лоша хигиена и е започнала още преди пристигането на българите в Либия.

Над сто въоръжени полицаи охраняваха сградата на съда и 50 души, сред които деца, заразени със СПИН. Те носеха плакати "Човешки права имат разбойниците, а ние имаме само Аллах", ".Какво престъпление е да убиваш деца", "Сестра Кристияна, какво ви направихме, за да ни заразите със СПИН". Непосредствено преди началото на заседанието родителите скандираха "Искаме само истината". Ако българите са виновни, трябва да бъдат обесени, са заявили родителите.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: