Роджър Уотърс ще представи "The Wall" в София

Роджър Уотърс ще представи "The Wall" в София

Един от създателите на една от големите рок групи на всички времена Pink Floyd басистът и основен автор на нейни парчета в продължение на дълги години Роджър Уотърс ще представи грандиозното шоу "The Wall" на 30 август на националния стадион "Васил Левски" в софия.

 

Организатор на концерта е Sofia Music Enterprises. Билетите за концерта на националния стадион ще са между 65 и 180 лева.

 

Сетлистът на концертите от турнето ще бъде съставен изцяло от песни от творбата на Pink Floyd "The Wall" (Стената), (1979), която остава в списъка на най-продаваните албуми цели 14 години.

 

Това е второто подобно турне на Рожър Уотърс. През 2006-2008 г. той посвети концертите си на друг албум на Pink Floyd - "The Dark Side Of The Moon" (Обратната страна на луната),(1973).

 

Автобиографичната рокопера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи по целия свят. Макар че още през 80-те години на миналия век той изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби.

 

През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рокконцерти в историята в Берлин, пред около 200 000 души, предаван директно и по българската телевизия. Спектакълът е уникален и се разпродават 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

 

Турнето има уникален по рода си замисъл - пресъздава падането на Берлинската стена след края на Втората световна война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.

 

Въодушевен от големия успех, през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са за 380 милиона долара.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?