Рокади на шефове в БДЖ

Както беше обещал, министърът на транспорта Кристиан Кръстев направи промени в съвета на директорите на “Българските държавни железници“ (БДЖ). На мястото на освободените членове Владимир Владимиров и Емил Иванов са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов, съобщиха от Министерството на транспорта.

 

Голяма част от кариерата на Чавдар Трендафилов е преминала в БДЖ. Той е започнал като помощник-машинист към локомотивното депо в София и през годините е заемал редица ръководни позиции, свързани с експлоатацията на подвижния състав. Възпитаник е на бившото Висше военно училище “Тодор Каблешков” със специалност “машинен инженер”. Владее руски, английски и немски език.

 

Николай Найденов е юрист. Започнал е кариерата си в Министерството на правосъдието, като през годините е работил и в Министерството на вътрешните работи, “Информационно обслужване“ и в частния сектор. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и факултет “Полиция” към Академията на МВР. Владее английски и руски език.

 

На първото заседание на съвета на директорите предстои да бъдат разпределени задълженията на новите членове, е посочено в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?