Рокади в ЦСКА: Чичовото смени чичо си

Рокади в ЦСКА: Чичовото смени чичо си
Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА, след като чичо му Димитър Пенев бе уволнен заради резила в мача с Пирин. Новината за смяната на "Стратега от Мировяне" тръгна в мига, в който армейците изпуснаха последната дузпа срещу "орлетата" и отпаднаха от турнира за Купата на България

В четвъртък единият от изпълнителните директори на ЦСКА Венцислав Живков потвърди, че Любослав Пенев е новият старши треньор.

"Поискахме освобождаването на Димитър Пенев от поста старши-треньор на отбора. Изказваме благодарност към него за всичко, което е направил за този клуб. Обстоятелствата налагат промените, за да стане ЦСКА шампион. Любо Пенев е новият наставник на тима. Утре новият треньор ще даде пресконференция и ще разясни каква ще бъде стратегията му, кои ще бъдат помощниците му и т.н.", поясни Живков.

Според електронното издание donbalon Любослав Пенев се е нагърбил със задачата да направи проекта "супер ЦСКА", тъй като имал уверение от шефовете на клуба, че отсега нататък парите няма да бъдат проблем, но за сметка на това пък успехите трябва да са големи.

От "Титан - АС" искат от Пенев спечелването на титлата и участие в групите на Шампионска лига.

"Парите няма да са проблем за ЦСКА. Просто играчите трябва да имат малко търпение. Признавам, че имат да получават една заплата, но ако не я вземат днес, това ще стане утре. Всички знаят колко пари платихме накуп, за да изчистим задълженията. Така че една заплата няма да е проблем. Само че играчите трябва сериозно да се замислят и да изпълнят поставените им цели", заяви Венци Живков.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?