Ролексът на дядо Николай ще се продаде на търг

Ролексът на дядо Николай ще се продаде на търг

Дареният от пловдивския митрополит Николай ролекс за погасяване на сметките за ток на пловдивската църква “Света Марина“ ще бъде продаден на търг, съобщи в четвъртък председателят на църковното настоятелство архимандрит Арсений.

 

Дядо Николай реши да се раздели с прословутия си златен часовник след като стана ясно, че токът на църквата може да бъде спрян заради сметка от близо 3 хил. лв., които настоятелството няма и обжалва фактурата. Спорният заради пристрастеността си към лукса владика дари ролекса и по негово желание сега е предприета процедурата по продажбата му, обясни Арсений.

 

За целта е насрочен публичен търг на 10 март в зала "Съединение". Всички желаещи да се включат в наддаването могат да направят оглед на вещта от 11 ч., а час по-късно ще започне търгът. Не се съобщава от каква начална цента ще тръгне надпреварата за митрополитския часовник.

 

Архимандритът припомни, че със средствата от продажбата на часовника ще бъдат плащани сметките за ток на храма и ще бъде извършена благотворителност. Църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, като това ще стане съобразно волята на дарителя - дядо Николай. Към тази сума ще бъдат прибавени и парите, които постъпиха в църквата като дарения от богомолците, уточни Арсений.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?